umorno_oko

< lipanj, 2011 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Komentari On/Off

Opis bloga
Kako se osjeća četrdesetgodišnjak kao otac po prvi put?
A tokon svih ovih godin zabiluženo ča se događa oko mene ...

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Linkovi ...
Blog.hr
HR vatrogasni portal
Gajnc novi mašogradski portal
Kaštelanski portal
Mašogadur

free web counter


Ovamo volin povirit ...
Eleonora Bego
Nenad Bego
Gogoo
Gustirna
Brod u boci
Ciovka
Informatičar staroga kova

Photobucket


... da ne zamirite, i ja san, davno, obaša cilu županiju, i šire, sa mlaznicon u ruci i brentačon na kostima, ma koliko mi šutjeli o tome ...
E, i zaboravija san napisat, član sam DVD "Mladost" čin san uspija nagovorit mater da mi se potpiše na pristupnicu, od 1977. godine.

Moji E-mailovi:
E-mail

Photobucket
Photobucket
Photobucket

Arhiva ... po godinan
Srpanj 2004
Siječanj 2005
Siječanj 2006
Siječanj 2007
Siječanj 2008
Siječanj 2009
Siječanj 2010
Siječanj 2011
Siječanj 2012
Siječanj 2013
Siječanj 2014
Veljača 2015

22.06.2011., srijeda

U očekivanju najdužega dana ...

Zima je, ka ča je i red, malo popustila. Unatoč južini i gnjilome vrimeno ... čak san i ja uspija svoji malo manje od kvintala i po uvalit u more, ali zato sad vrebaju druge opasnosti. Opivane UV A i UV B zrake, pa vrime od podne od izad obida triba učinit u ladovini. Kako provest ove duge dane, a da ne smiš izalazit vanka, dok gorit klimu po cili dan i nima smisla jerbo bi mi sinusi došlii veći vengo mišići u Švarcenegera.
Nima bolje stvari za to od LEGO kocak. Još okad su bili učinili oni popust na LEGIĆE u Iperšparu, pikiran na ovu kućicu. Znan, znan, ne laje pas radi sela. Da ne spominjen kako je stanoviti basista, nakon ča je u pedeset i nekoj posta otac, izjavija kako je lipo jemat malo dite jer moreš legalno kupovat igračke. Ali, ruku na srce, i Vinkica se je izjasnila da jon je ova kućica najboja od svi ponuđeni kompletići. Sve me je straj da ćemo morat radit posebnu stalažicu za kockice i vatrogasne aute. Naravno, u svojoj kući ... a dotle treniramo na ovima malima, kućican.
Kako je i red, vridno smo zabilužili sve faze gradnje.

Photobucket

Podilili smo, Vinka i ja, posal. Ja san drža plan gradnje (na 61 stranici!!!) i uz gomile materijala bira odgovarajuće kockice. A ona je bila glavni bauštelac, gledala nacrt, pa mećala kocke na svoje misto.

Photobucket

Potrajalo je to građenje lipa dva popodneva. I kad smo doveli, zajedničkin snagan, posal do kraja, Vinka se sve ništo vrti oko kućice i govori kako ništo fali. Naravno da je nisan razumija. Malo dite, i još žensko ... a ča bi vi tili? Brzo je otrčala uzaskale i vratila se sa naramkon LEGO – Minifigure-sa, mali figuric od Legića, sa kojima smo malo oživili upravo zgrađeni stambeni objekat u minijaturi.

Photobucket

Jozo drži kosilicu i kosi travu, Ivanka je spremila auto u garaži i gre u kuću, Pamela čeka da Mitch dojde po nju sa Velikin Auton da je odvede na plažu, Mate se isprid kuće sprema poć na fakultet, čeka ekipu, a Jure se taman diga sa šentade i skuplja jabuke po tleju ča su pale sa stabla. Samo, kasno smo primjetili da Jozo jema kularinu i da mu montura baš i nije po pravilu za kosit travu. Ali nima veze, priča je složena i figurice namišćene. Samo ča je Matu štufalo čekat ekipu za na fakultet pa je bacija malo na košarku isprid garaže, dokle ostali ne dođu.

Photobucket

Kako bilo da bilo, svi smo, i Vinka koja je gradila, i ja ča san jon drža vriću, na kraju guštali u gotovome poslu, svaki na svoj način.

Photobucket

Kuća se čak mogla malo i rasklopit, i povirit unutra, di su bile i skale za popet se u potkrovlje. Jer, kako je rekla baba Vinka, to više nije starinski šufit, di su se odlagale nepotribne stvari, nego pravi stambeni prostor.
Samo, unili smo jednu izmjenu u prvobitni plan. Oni sa kosilicon nije Jozo, vengo Ante. I to njezin ujac Ante, kojemu se mašo svidila priložena kosilica.

Photobucket

A ča i dalje jema kularinu, nima veze. Činićemo fintu da je to novi modni detalj, jer, ko će sad odit uzaskale izabrat novu figuricu koja nima kularinu.
I tako, malo po malo, finila je još jedna pričica, ispričana od mali komadići plastike, poteklih iz Danske. A posli ovega i kupanje pari slađe, neka je bila i južina i valovi i sva šporkica donesena na plažu. Živija EKOkaštelanski zaljev!
Zdravi i veseli bili! mah mah mah

Late Update :)

Triba nadoknadit misec i po dan karantene. I danas smo bili povirit u kino. Evo ča smo gledali:



Triba li napominjat da je Vinka mlila o filmu cilin puten do doma. A ni meni nije bilo dosadno. Svakako, roditeljima sa malon dicon, preporuka za pogledat. Naravno, ako van potomak nema averziju prema 3D očalima i ako je u stanju mirovat uru i po vrimena na isto misto. Vridi truda!

- 13:45 - Komentari (6) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.